Lichamelijke opvoeding (LO)

Attitude Barlaeus Gymnasium 

  Level 1
Level 2
Level 3
Level 4
LO kleding voorschriften

Ik heb mijn kleding en goede schoenen niet altijd bij me. Bij buitengym houd ik niet altijd rekening met mijn kledingkeuze. Mijn haren zijn soms los en sieraden zijn om. Gymspullen zijn niet altijd schoon. 

Ik heb mijn kleding en goede schoenen bijna altijd bij me. Bij buitengym houd ik meestal goed rekening met mijn kledingkeuze. Mijn haren zijn soms los en sieraden zijn om. Gymspullen zijn niet altijd schoon. 

Ik heb mijn kleding en goede schoenen altijd bij me. Bij buitengym houd ik altijd goed rekening met mijn kledingkeuze. Mijn haren zijn altijd vast en sieraden zijn om bijna nooit om. 

Ik heb mijn kleding en goede schoenen altijd bij me. Bij buitengym houd ik altijd goed rekening met mijn kledingkeuze. Mijn haren zijn altijd vast en sieraden zijn om nooit om. 

Luisteren in de les

Ik luister amper naar mijn docent en mijn klasgenoten. Ik praat vaak door de uitleg heen. Ik stel geen vragen. Materiaal gebruik ik vaak ook voor andere doeleinden en ik help met opruimen alleen als het me gevraagd wordt.

Ik luister naar mijn docent en mijn klasgenoten. Ik praat niet door de uitleg heen. Ik stel soms vragen. Materiaal ben ik niet altijd even zuinig mee. Ik help met opruimen als het aan me gevraagd wordt.

Ik luister naar mijn docent en mijn klasgenoten. Ik praat niet door de uitleg heen. Ik stel  vragen. Ik ga verantwoord om met het materiaal.  Ik help met opruimen als het aan me gevraagd wordt.

Ik luister naar de docent en mijn klasgenoten. Tijdens de uitleg luister ik vaak en stel ik regelmatig goede vragen. Ik ga zuinig om met het materiaal en help uit mezelf mee met opruimen aan het einde van de les. 

Omgangsvormen in de les

Ik behandel mijn docent en klasgenoten bijna nooit met respect

Ik behandel mijn docent en klasgenoten weinig met respect

Ik behandel mijn docent en klasgenoten soms met respect

Ik behandel mijn docent en klasgenoten altijd met respect

Grenzen aangeven, leefstijl

Ik vind het moeilijk om mijn eigen grenzen aan te geven. Als ik niet aanwezig ben geweest in de gymles, kom ik daar niet op terug.  Mijn leefstijl heeft geen relatie ten aanzien van sport, bewegen en gezondheid.

Ik kan mijn eigen grenzen aan te geven. Als ik niet aanwezig ben geweest in de gymles, kom ik daar niet op terug.  Mijn leefstijl heeft geen relatie ten aanzien van sport, bewegen en gezondheid.

Ik kan mijn eigen grenzen aan te geven. Ik wil mijn grenzen verleggen en maak vooraf een analyse van de risico's. Als ik niet aanwezig ben geweest in de gymles, kom ik daar soms op terug.  Mijn leefstijl heeft grote relatie ten aanzien van sport, bewegen en gezondheid.

Ik kan mijn eigen grenzen aan te geven. Ik wil mijn grenzen verleggen en maak vooraf een analyse van de risico's. Als ik niet aanwezig ben geweest in de gymles, kom ik daar altijd op terug.  Ik koppel mijn leefstijl aan persoonlijke ambities op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Ik rook niet:)

Deelname

Ik probeer me zo min mogelijk in te spannen en doe alleen mee als mij dat uitkomt of als ik dat wil. Ik wacht aan de kant tot de les begint.

Ik doe mee met de les. Als er een onderdeel is dat ik moeilijk vind of dat ik niet leuk vind, probeer ik dat te vermijden en soms klaag ik er over. Voordat de les begint ben ik actief met iets dat ik zelf wil doen.

Ik doe altijd mee met de les. Voordat de les begint ben ik actief. Soms met iets wat ik zelf kies, soms met materiaal dat al klaarstaat.

Ik neem enthousiast deel aan de les. Ik sta open voor alle vormen van bewegen. Ik wil me graag verder bekwamen. Ik gebruik het materiaal dat voor de gymles klaarstaat om het alvast te proberen.


Deze rubric is ontwikkeld op basis van de rubric Algemene basisvaardigheden

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.