Lichamelijke opvoeding (LO)

Basketbal

 

  Level 1 Level 2 Level 3 Level 4
Het komen tot scoren (aanvallen)

Er zijn weinig afspeelmogelijkheden. De bal gaat lastig rond, hierdoor komen wij niet tot aanvallen. 

Wij zijn als ploeg weer snel de bal kwijt.

Er komen tijdens een aanval maar een paar afspeelmogelijkheden. Deze weten wij nog niet goed te benutten, waardoor we niet goed tot aanvallen komen.

We proberen de bal te snel over te spelen, waardoor we de bal redelijk snel verliezen.

Er zijn veel afspeelmogelijkheden. Het lukt soms om de verdediging uit elkaar te spelen en komen wij tot scoren.

Wij proberen de bal in bezit te houden om zo tot aanvallen te komen.

Er zijn voortdurend afspeelmogelijkheden. Hierdoor kunnen wij de bal goed rondspelen. Door het rondspelen kunnen wij de verdediging uit elkaar spelen en tot scoren komen.

Wij houden de bal lang in bezit om rustig tot aanvallen te komen.

Het verdedigen van een aanval (verdedigen)

Wij verdedigen ver uit elkaar en dit gebeurd niet rond de bucket. Hierdoor ontstaat er veel ruimte voor de aanvallende ploeg. Zij kunnen dan ook vaak scoren.

Wij verdedigen rond de bucket, maar dit doen wij niet dichtbij elkaar. Hierdoor kan de aanvallende ploeg veel ruimte vinden tussen onze verdedigers. Het voorkomen van scoren lukt ons zelden.

Wij verdedigen dicht bij elkaar rond de bucket. Wij proberen met z'n allen mee te schuiven wanneer de bal naar de hoek wordt gespeeld. Dit lukt ons best vaak. Zo voorkomen wij dat er wordt gescoord.

Wij verdedigen dichtbij elkaar rond de bucket. Wanneer de bal naar de zijkant gaat, verplaatsen wij allemaal mee rond de bucket. Hierdoor kunnen wij het scoren voorkomen.

Samenwerking

Het samenspel lukt onze groep niet zo goed. Er wordt weinig overgespeeld en spelers uit het team spelen voor zichzelf. Hierdoor schieten zij van grote afstand. Het verdedigen lukt niet omdat iedereen wat anders doet.

Het samenspel lukt soms. Wanneer wij aan het aanvallen/verdedigen zijn maken wij niet altijd de juiste keuze. Hierdoor verliezen wij de bal en scoort de tegenstander.

Het samenspel gaat vaak goed. Wij proberen de bal in bezit te houden en op deze manier tot aanvallen te komen. Verdedigend bewegen wij nog niet altijd goed mee naar de zijkant, waardoor er gaten ontstaan tussen de verdedigers.

Het samenspelen gaat ons goed af. Wij vallen met z'n allen aan, houden de bal lang in bezit en komen tot goede aanvallen. Wanneer wij de bal verliezen rennen wij terug naar de bucket om daar weer dichtbij elkaar te verdedigen en zo het scoren voorkomen.

Hierbij coachen wij elkaar om elkaar te ondersteunen.


Deze rubric is ontwikkeld op basis van de rubric Basketbal

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.