Lichamelijke opvoeding (LO)

Ringzwaaien 

 

  Level 1
Level 2
Level 3
Level 4
Level 5
Afzet

Ik vind het lastig om af te zetten en kom niet uit onder het ophangpunt.

Het lukt mij soms om af te zetten met 1 of 2 benen onder het ophangpunt. Het lukt me alleen in de voor- of achterzwaai

Het lukt mij meestal om af te zetten onder het ophangpunt. Het 2-tel ritme vinden vind ik lastig

Het lukt mij vaak om goed af te zetten onder het ophangpunt met een voet voor- en een voet achter de gele lijn. ik doe dit in een 2-tel ritme

ik kom steeds goed uit onder het ophangpunt en kan een goed 2-tel ritme vinden zowel in de voor- als achterzwaai. ik kan dat ook als ik een halve- of hele draai doe.

Zwaaien

Ik heb geen controle over de zwaai en mijn spieren zijn amper aangespannen. Het vasthouden van de ringen vind ik lastig.

Het lukt mij om een beetje mijn zwaai te vergroten. Mijn lichaamsspanning moet nog beter.


Ik heb een redelijke lichaamsspanning en het lukt mij om mijn zwaai te vergroten door mij lang te maken voor- of  achterzwaai. Ik heb een redelijke hoogte waardoor het soms lukt een halve draai te maken maar het lukt nog niet om deze draai weer terug te maken.

Ik heb een goede lichaamsspanning en ik kan mijn zwaai in de voor- en achterzwaai vergroten door mij lang te maken. Ik heb een hoge zwaai waardoor ik een halve draai(en weer terug) kan uitvoeren, maar nog niet op het goede moment.

Ik heb een goede lichaamsspanning en ik kan mijn zwaai in de voor- en achterzwaai vergroten door mij lang te maken. Ik heb een hoge zwaai zodat ik op het dode punt een halve draai kan uitvoeren waardoor ik zelfs harder ga zwaaien

afsprong

Ik durf niet af te springen en kom lopend of slepend met mijn voetzolen tot stilstand

Ik spring achter af maar rem mezelf eerst af door te slepen met mijn voetzolen. Dat gebeurt nog niet op het dode punt.

ik spring achter af op geringe hoogte maar vergeet dat ik niet meer mag afzetten. Dit gebeurt nog niet altijd op het dode punt waardoor ik uit balans raak. Ik krijg hierbij nog hulp.

Ik spring achter af op een redelijke hoogte en doe dit meestal op het dode punt. Soms zet ik nog af voordat ik ga afspringen. Soms raak ik nog uit balans.

Ik spring altijd af op het dode punt op grote hoogte en in balans. Ik zet niet meer af voor dat ik ga afspringen.


Deze rubric is ontwikkeld op basis van de rubric Kandinsky College Nijmegen

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.