Lichamelijke opvoeding (LO)

Verspringen (klas 2) 

  Level 1
Level 2
Level 3
Level 4
Level 5
Coach
Aanloop-/afzetfase

Mijn aanloop is niet snel en het lukt me niet goed om op de balk uit te komen met het juiste been. De afzet is vlak. Veel sprongen zijn ongeldig.

Ik heb een redelijk snelle aanloop en het lukt me soms om van de balk af te zetten maar kom nog vaak niet uit. De afzet is een beetje hoog. Ik spring regelmatig een ongeldige sprong doordat ik over de balk kom.

Ik heb een snelle aanloop en het lukt me om op de balk uit te komen met het juiste been. Ik zet goed af zodat ik omhoog kom. De meeste sprongen zijn geldig.

Mijn aanloop is snel en ik kom met het juiste been op de balk uit en mijn afzet is goed. Ik heb zelden een ongeldige sprong.

Ik heb een maximale snelheid met de aanloop en kom met het juiste been uit op de balk. Mijn afzet is zo dat ik een maximale afstand spring. Ik spring alleen geldige sprongen.

Ik ben een expert en help andere om beter te worden

zweeffsase en landing

Er is geen sprake van een zweeffase en ik land niet ver in de bak (< 2,50m)

Ik heb een korte zweeffase en land niet met 2 voeten naast elkaar. Soms val ik naar achter. (2,50-2,90m)

Mijn zweefsfase is voldoende en ik kom hiermee verder. Ik land meestal met 2 voeten naast elkaar en val niet naar achter. (2,90-3.30m)

Ik heb een goede zweefsase en zet mijn hakken in het zand. ik land met 2 voeten naast elkaar en als ik val dan is het naar voren. (3.30-370)

Ik heb een hoge zweefsase en kom daardoor ver in de bak. ik land met 2 voeten naast elkaar en spring een maximale afstand in de bak en zet hierbij explosief mijn hakken in het zand. (>3.70m).

Ik ben een expert en help andere om beter te worden


Deze rubric is ontwikkeld op basis van de rubric Kandinsky College Nijmegen

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.