Lichamelijke opvoeding (LO)

Softbal Slaan (klas 2) 

  Level 1
Level 2
Level 3
Level 4
Level 5
Coach
Houding (handen en knuppel)

Ik houd de knuppel met twee handen voor mij vast waarbij mijn ellebogen en schouders ontspannen zijn.

Ik houd de knuppel met twee handen vast waarbij ik soms een hand onder aan de knuppel vast heb. Verder houd ik de knuppel voor mij vast en houd ik soms mijn ellebogen en schouders hoog.

Ik houd de knuppel met twee handen vast waarbij ik regelmatig een hand onder aan de knuppel vast heb. Verder houd ik de knuppel voor mij vast en houd ik regelmatig mijn ellebogen en schouders hoog.

Ik houd bijna altijd mijn handen aaneengesloten vast onder aan de knuppel waarbij mijn schrijfhand boven heb. Verder houd ik bijna altijd de knuppel, ellebogen en schouders hoog.

Ik houd altijd mijn handen aaneengesloten vast onder aan de knuppel waarbij ik mijn schrijfhand boven heb. Verder houd ik altijd de knuppel, ellebogen en schouders hoog.

Ik ben een expert en help andere om beter te worden.

Indraaien en uitstappen

Ik heb een voet voor de ander staan.

Ik heb een voet voor de ander staan waarbij ik soms mijn voeten laten wijzen naar de thuishonk. Als ik wil gaan slaan draai ik soms met mijn achterste voet in.

Ik heb een voet voor de ander staan waarbij ik regelmatig mijn voeten laten wijzen naar de thuishonk. Als ik wil gaan slaan draai ik regelmatig met mijn achterste voet in.

Ik heb regelmatig mijn voeten parallel en wijzen bijna altijd naar het thuishonk. Als ik wil gaan slaan stap ik bijna altijd uit met mijn voorste voet en draai ik altijd met mijn achterste voet in.

Ik heb altijd mijn voeten parallel en wijzen altijd  naar het thuishonk. Als ik wil gaan slaan stap ik altijd uit met mijn voorste voet en draai ik  met mijn achterste voet in.

Ik ben een expert en help andere om beter te worden.

Raken en sturen

Ik sla op alle softballen.

Ik weet wanneer ik moet proberen te slaan.

Ik kan een softbal raken. Wanneer ik een softbal raak is dit soms in het midden van de knuppel.

Ik kan meerdere softballen raken. Wanneer ik een softbal raak is dit regelmatig in het midden van de knuppel. Verder weet ik soms de bal in het veld te sturen.

Ik kan bijna alle softballen raken. Wanneer ik een softbal raak is dit bijna altijd in het midden van de knuppel. Verder weet ik regelmatig de bal in het veld te sturen.

Ik ben een expert en help andere om beter te worden.


Deze rubric is ontwikkeld op basis van de rubric Kandinsky College Nijmegen

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.