Lichamelijke opvoeding (LO)

 

  Level 1
Level 2
Level 3
Level 4
Aanloop

Ik loop aan met een rustig tempo en ik spring van dichtbij in de trampoline.

Ik loop met een snel tempo aan en ik spring van dichtbij in de trampoline.

Ik loop met een snel tempo aan en ik spring van ver in de trampoline.

Ik loop met een versnelling aan en spring van zo ver mogelijk in de trampoline.

Zweeffase en handplaatsing

Ik zet mijn handen direct op de kast, er is geen zweeffase.

Er is een kort zweefmoment voordat ik mijn handen plaats op de kast.  Ik zet mijn handen tegelijk op de kast. Ik draai mijn handen wel in maar niet voldoende.

Er is een kort zweefmoment voordat ik mijn handen plaats op de kast.  Ik zet mijn handen tegelijk op de kast. Ik draai mijn handen volledig in, mijn handen staan op het midden van de kast met alle vingers naar dezelfde zijkant gericht.

Er is een kort zweefmoment voordat ik mijn handen plaats op de kast.  Ik zet mijn handen 1 voor 1 maar snel na elkaar op de kast. Ik draai mijn handen volledig in, mijn handen staan op het midden van de kast met alle vingers naar dezelfde zijkant gericht, waarbij mijn tweede hand iets meer "ingedraaid" is.

Steunfase

De steunfase is lang, de benen zijn krom en gaan dicht over de kast. De romp is horizontaal. De heup- en schouderhoek zijn klein. 

De steunfase is lang, de benen zijn bijna gestrekt. De romp is boven horizontaal. De heup- en schouderhoek zijn meer gestrekt.

De steunfase is lang, de benen zijn gestrekt. De romp is ruim boven horizontaal. De heup- en schouderhoek zijn bijna gestrekt.

De steunfase is kort en actief, bijna kaatsend. De benen en de heup- en schouderhoek zijn volledig gestrekt. De beweging gaat door handstand. 

Landing

Ik land op de kast.

Ik land achter de kast maar niet op 2 voeten tegelijk.

Ik land achter de kast op 2 voeten tegelijk met je gezicht en voeten naar de kast toe. Ik land dicht achter de kast en je handen staan nog op de kast.

Ik land achter de kast op 2 voeten tegelijk met je gezicht en voeten naar de kast toe. Ik land ver achter de kast, los van de kast, stabiel en tot stilstand.


Deze rubric is ontwikkeld op basis van de rubric Kandinsky College Nijmegen

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.