Lichamelijke opvoeding (LO)

Hink-Stap-Sprong 

  Level 1
Level 2
Level 3
Level 4
Level 5
Stap Stap Sprong (SSS) & Hink Stap Sprong (HSS)

Stap Stap Sprong:  

Je zet af van mat 1 en springt via de 2e en 3e mat op de laatste 4e mat. Op mat 1,2,3 mag je maar 1 voet mag zetten en je op de laatste en  4e mat land je met 2 voeten. 

Tijdens de SSS, wissel je dus elke mat van voet. 

Stap Stap Sprong:  

Je hebt een korte en stevige aanloop en springt in een vloeiende beweging met knie inzet en opzwaai arm, van mat naar mat. Je landing heeft nog een klein beetje voorwaartse snelheid en je vangt de landing op met gebogen benen en armen vooruit. 

Hink Stap Sprong: 

Je kunt i.p.v. de SSP een HSS maken. 

Hierbij zet je met 1 been af op de 1e mat en spring je naar de 2e mat , op hetzelfde been. Het been waarop je landt op de 2e mat wordt meteen je afzetbeen voor de sprong naar de 3e mat. Vervolgens land je weer met 2 voeten op de 4e mat. 

Tijdens de HSS, wissel je bij de 1e sprong NIET van voet !!! 

Hink Stap Sprong: 

Je hebt een korte en stevige aanloop en springt in een vloeiende beweging met knie inzet en opzwaai arm, van mat naar mat. Je landing heeft nog een klein beetje voorwaartse snelheid en je vangt de landing op met gebogen benen en armen vooruit. 

Hink Stap Sprong: 

Je bent instaat om de  afstanden tussen de verschillende matten, te vergroten , in te schatten en te overbruggen in een vloeiende beweging.  Jlaat een optimale knie inzet zien bij elke sprong gecombineerd met ondersteuning van je armen. Je boven lichaam blijft rechtop tijdens de hele sprong en je maakt een perfecte landing.  

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.