Lichamelijke opvoeding (LO)

Rubric voor basis tafeltennis 

  Zeer zwak Onvoldoende Voldoende Goed
Techniek forehand

Geen enkel aspect is aanwezig, de techniek wordt volledig fout uitgevoerd.

De Palet wordt langs het lichaam gehouden, er wordt een slagbeweging naar voor en boven gemaakt met het raakvlak van het balletje niet in het midden van de palet, het balletje wordt in een boog geslagen en ik sta niet in een gekruiste coördinatie.

De Palet wordt langs het lichaam gehouden, er wordt een slagbeweging naar voor en boven gemaakt met het raakvlak van het balletje in het midden van de palet maar het balletje wordt in een boog geslagen en mijn benen staan in een gekruiste coördinatie.

De Palet wordt lichtjes schuin voor het lichaam gehouden, er wordt een slagbeweging naar voor en boven gemaakt met het raakvlak van het balletje in het midden van de palet, het balletje wordt op een strakke manier geslagen en mijn benen staan in een gekruiste coördinatie.

Techniek backhand

Deze techniek wordt volledig fout uitgevoerd en wordt nauwelijks gebruikt.

Er wordt een slagbeweging naar voor en boven gemaakt, de palet wordt ongeveer ter hoogte van de heup van de niet-slaghand gehouden maar het balletje wordt niet in het midden geraakt en wordt in een boog geslagen. Ik sta niet in een gekruiste coördinatie.

Er wordt een slagbeweging naar voor en boven gemaakt, de palet wordt ongeveer ter hoogte van de heup van de niet-slaghand gehouden maar het balletje wordt niet in het midden geraakt en wordt in een boog geslagen. Mijn benen staan in een gekruiste coördinatie.

Er wordt een slagbeweging naar voor en boven gemaakt met het raakpunt in het midden, de palet wordt ter hoogte van de heup van de niet-slaghand gehouden en het balletje blijft mooi laag. Mijn benen staan in een gekruiste coördinatie.

Opslag/service

De opslag wordt volledig fout uitgevoerd, er is geen enkel aspect aanwezig

Het balletje wordt minstens 16cm in de lucht gegooid en achter het lichaam, er worden steeds 2 contacten gemaakt en wordt in een boog geslagen.

Het balletje wordt minstens 16cm in de lucht gegooid en voor het lichaam, er worden steeds 2 contacten gemaakt en wordt in een boog geslagen of het balletje wordt 16cm de lucht in gegooid maar achter het lichaam, 2 contacten zijn aanwezig maar wordt wel strak geslagen.

Het balletje wordt minstens 16cm in de lucht gegooid en voor het lichaam, er worden steeds 2 contacten gemaakt en wordt in een strakke baan geslagen.

Basishouding en handgreep

Ik sta heel statisch en beweeg soms zijwaarts en de palet hou ik vast met wijsvinger en duim naar beneden.

Ik sta te statisch maar beweeg soms zijwaarts en soms voor- of achterwaarts. De palet wordt vastgehouden aan het handvat met de wijsvinger naar voren wijzend en de duim naar beneden.

Ik sta te statisch maar beweeg zijwaarts. De palet wordt vastgehouden aan het handvat met de wijsvinger naar voren wijzend en de duim naar boven.

Ik buig goed door mijn knieën en spreid mijn benen langs elkaar en ik beweeg zijwaarts. De palet wordt vastgehouden aan het handvat met de wijsvinger naar voren wijzend en de duim naar boven.

Inzet

Ik heb me niet goed gedragen tijdens de lessen, ik heb de les(sen) verstoord en werd aan de kant gezet.

Ik heb me tijdens de lessen niet altijd goed gedragen of meegewerkt, de leerkracht heeft me vaak moeten aanspreken.

Ik heb tijdens de lessenreeks goed meegewerkt maar de leerkracht heeft me 1 of 2 keren aangesproken.

Ik heb me tijdens de lessenreeks steeds goed gedragen, goed meegedaan en de leerkracht heeft me geen enkele keer moeten waarschuwen.

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.