Lichamelijke opvoeding (LO)

Participatie tijdens de LO lessen 

  Level 1
Level 2
Level 3
Level 4
Start van de les

Je bent in een periode 2 of 3 keer te laat. Je hebt niet altijd je sportkleding bij je. Je blijft hangen in de kleedkamer.  

Je bent bijna altijd op tijd. Je spullen zijn bijna altijd in orde. Je komt zodra je klaar bent met omkleden de les in.  

Je bent altijd op tijd. Je hebt je spullen altijd bij je. Je komt zo snel mogelijk het lokaal in.

Je bent altijd op tijd. Je hebt je spullen altijd bij je. Je komt zo snel mogelijk het lokaal in en vraagt of je kan helpen.

(werk)Houding

Je probeert minder wanneer je het te moeilijk of niet leuk vindt. Wanneer je iets kan vergeet je anderen te helpen of geef je anderen niet de ruimte ook te oefenen/spelen. 

Je probeert moeilijke of minder leuke vaardigheden wel maar vraagt geen hulp. Wanneer je iets goed kan help je alleen vrienden of speel je alleen met vrienden samen. 

Je streeft er altijd naar om beter te worden ongeacht de vaardigheid. Je schakelt hulp in van vrienden of andere middelen. Je zet je in om anderen te helpen wanneer je zelf iets kan. 

Je stelt voor jezelf doelen en streeft deze te halen met ieder hulpmiddel beschikbaar. Je ziet wanneer iemand hulp kan gebruiken en bied hulp aan. Je geeft minder sterke spelers de ruimte. 

Concentratie

Je bent geregeld gericht op medeleerlingen en bent laat stil. Je mist delen van de uitleg en komt langzaam op gang. 

Je laat je geregeld afleiden door medeleerlingen maar je kan prima stil zijn tijdens de uitleg. Je hoort de uitleg wel maar wanneer je het niet snapt stel je geen vragen. 

Je let goed op de docent en bent op tijd stil voor de uitleg. Je stelt vragen wanneer je het niet begrijpt en start zodra de instructie gegeven is 

Je let goed op de docent en geeft bij anderen aan dat de docent om de aandacht vraagt. Je stelt vragen en betrekt anderen bij het opstarten van een activiteit 

Regels en opdrachten

Je kent de regels wel alleen moet er nog aan herinnerd worden. Nadat een opdracht gegeven is kom je niet uit jezelf in actie 

Je kent de regels en houd je hieraan. Nadat een opdracht gegeven is kijk je wat je kan doen en doet dat. 

Je kent de regels maar hebt ze niet nodig omdat je zelf prima kan nadenken. Je kan inschatten wat nodig is en start al voordat de opdracht gegeven wordt. 

Voorgaande waarbij je op een normale/ vriendelijke manier anderen mee kan nemen in jouw "goede" gedrag 

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.