Lichamelijke opvoeding (LO)

Speerwerpen VMBO klas 1 

  Level 1
Level 2
Level 3
Level 4
Level 5
Coach
Techniek

De speer ligt boven in je hand. Deze landt voor mij op de grond.

Het lukt me om de speer te werpen waarbij ik één stap zet. De speer ligt boven in mijn hand. De speer werp ik vanaf hoger dan mijn hoofd.  Ik kan mijn hand een beetje afrollen zodat ik een zwanenhals maak. De speer komt vlak neer of met de punt als eerst.

Het lukt me om de speer te werpen waarbij ik één stap zet. De speer ligt boven in mijn hand. Tijdens de worp blijft mijn elleboog evenwijdig aan mijn schouder en gaat de speer langs mijn oor.  Bij het einde van de beweging werp ik de speer vanaf hoger dan mijn hoofd en maak ik met mijn hand een zwanenhals. De speer komt vlak neer of met de punt als eerst.

Je kan drie stappen maken waarbij je het stap over stap principe uitvoert. De laatste stap is de langste en je voorste voet staat schuin naar voren. Je heupen draai je een beetje in en daarna volgt de rest, romp, schouder en elleboog. De elleboog blijft net zo hoog als je schouder. Je werpt de speer vanaf hoger dan je hoofd en maakt een zwanenhals. De speer gaat schuin omhoog (niet precies 45 graden) en landt waarbij de voorkant als eerst de grond raakt.

Je voert de techniek goed uit waarbij je een 3-stap aanloop maakt met Stap-over-stap waarbij je een lange laatste stap maakt en je voorste voet schuin naar voren staat. De speer ligt boven in je hand. Je heupen draai je eerst in, daarna je romp, daarna je schouders en bij de worp blijft je elleboog net zo hoog als je schouder. Je werpt de speer vanaf hoger dan je hoofd en maakt een zwanenhals. De speer gaat schuin omhoog 45 graden en landt met de voorkant in de grond.

Je bent een expert in bewegen en helpt anderen om beter te worden

Afstand

Vrouw
0 tot 4 meter

Man

0 tot 5 meter

Vrouw
4 tot 7 meter

Man

5 tot 8 meter

Vrouw
7 tot 10 meter

Man

8 tot 11 meter

Vrouw
10 tot 16 meter

Vrouw
11 tot 18 meter

Vrouw
16 meter of meer

Vrouw

18 meter of meer


Deze rubric is ontwikkeld op basis van de rubric Atletiek

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.