Lichamelijke opvoeding (LO)

Ultimate frisbee (eindvak) 

  Beginner Ontwikkelend Gevorderd Vergevorderd
Techniek

Het lukt mij niet om de frisbee over korte en lange afstand op maat te gooien. De frisbee valt vaak op de grond nadat ik de frisbee gegooid heb.

Ik vind het lastig de frisbee over korte en lange afstand op maat te gooien. Ik heb duidelijk één voorkeursworp die ik steeds gebruik. Het lukt mij regelmatig deze worptechniek toe te passen tijdens het spel.

Ik kan de frisbee over korte stukken goed op maat gooien. Langere afstand is soms nog lastig. Ik probeer verschillende worp technieken toe te passen. Het lukt nog niet altijd dit goed toe te passen tijdens het spel.

Ik kan de frisbee over korte en lange afstand goed op maat gooien. Ik beheers daarbij goed de verschillende worp technieken. Tijdens het spel wissel ik af in worpen zodat de frisbee altijd goed aankomt.

Aanvallen

Ik gooi de frisbee weg zonder dat hij bij iemand aankomt en hij valt vaak op de grond. Ik vind het moeilijk om vrij te lopen

Ik gooi de frisbee naar voren maar niet gericht naar een medespeler. Het lukt nog niet altijd om me vrij te maken van een verdediger.

Ik kijk of ik de frisbee naar een medespeler kan krijgen, maar gooi nog iets te gehaast. Ik loopt zo vrij dat ik regelmatig aanspeelbaar ben.

Ik neem de tijd om de frisbee naar een medespeler te gooien en het lukt meer wel dan niet om de frisbee in de handen van een teamgenoot te spelen. Ik loop explosief vrij zodat ik bijna altijd aanspeelbaar ben.

Verdedigen

Ik verdedig nooit mijn tegenstander en sta vaak ver van de plek waar de frisbee is.

Ik sta in de buurt van de persoon die de frisbee heeft, maar geef nog teveel ruimte waardoor de frisbee eenvoudig weg geworpen kan worden.

Ik sta vrijwel altijd tussen de persoon met de frisbee en de eindzone. Ik verdedig de persoon met de frisbee zodanig dat één afspeellijn word afgedekt.

Ik sta altijd tussen de persoon met de frisbee  en de eindzone. Ik verdedig de persoon met de frisbee zodanig dat één afspeel lijn word afgedekt. Het lukt mij om af en toe de frisbee te onderscheppen uit de lucht.


Deze rubric is ontwikkeld op basis van de rubric Frisbee

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.