Lichamelijke opvoeding (LO)

Deze rubric beschrijft twee aspecten van stoeispelen op de grond : balans houden/verstoren en controleren/bevrijden. 

  Level 1
Level 2
Level 3
Level 4
Level 5
Balans houden en balans verstoren

Ik kan de tegenstander nauwelijks uit balans krijgen en ik ben zonder moeite uit balans te krijgen.

Ik kan de tegenstander met enige moeite uit balans krijgen en ik ben redelijk makkelijk uit balans te krijgen.

Ik blijf in balans tot mijn tegenstander een goede techniek toepast om me te kantelen en het lukt me af en toe om mijn tegenstander te kantelen.

Ik blijf lang in balans tot mijn tegenstander op het juiste moment een techniek gebruikt om me te kantelen. Ik kan mijn tegenstander kantelen op verschillende manieren.

Zie level 4 en daarbij maak ik slim gebruik van de kracht en inzet van de tegenstander en neem de aanval van een ander over. Daarnaast help ik anderen om beter te worden.

Controleren en bevrijden

Ik laat de tegenstander zonder moeite uit de houdgreep komen en het lukt me niet om mezelf te bevrijden uit een houdgreep.

Ik laat de tegenstander redelijk makkelijk uit de houdgreep komen en het lukt me af en toe om mezelf te bevrijden uit een houdgreep.

Ik kan mijn tegenstander op minimaal twee manieren in een houdgreep vasthouden en het lukt me regelmatig om mezelf te bevrijden uit een houdgreep.

Na het kantelen kan ik mijn tegenstander controleren in een houdgreep en ik kan mezelf bevrijden uit een houdgreep.

Na het kantelen kan ik mijn tegenstander snel controleren en vasthouden in een houdgreep en ik kan mezelf op verschillende manieren uit een houdgreep. Daarnaast help ik anderen zich te verbeteren.

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.