Lichamelijke opvoeding (LO)

Turnen, Ringzwaaien, bovenbouw. Leerdoel: leerlingen zijn in staat om diverse & meerdere zwaai elementen die de zwaairichting doen veranderen te combineren waarbij de zwaaibewegingen op gang gehouden worden. 

  Level 1
Level 2
Level 3
Level 4
Zwaaien (opgang brengen & houden)

Als ik zwaai dan zijn mijn bewegingen niet altijd groot. Tussen de voor en achter zwaai maak ik een 2 pas ritme waardoor ik de zwaai op gang houd, de zwaaibeweging wordt niet groter.

Als ik zwaai dan zijn mijn bewegingen groot en je maakt de beweging in de voor en achter zwaai af. Tussen de voor en achter zwaai maak ik een 2 pas ritme waardoor ik de zwaai op gang houd, de zwaaibeweging wordt niet groter.

Als ik zwaai dan zijn mijn bewegingen groot en je maakt de beweging in de voor en achter zwaai af. Tussen de voor en achter zwaai maak ik altijd een 2 pas ritme waardoor ik de zwaai nog meer vergroot. Mijn zwaaibewegingen kunnen nog netter.

Als ik zwaai dan zijn mijn bewegingen groot en je maakt de beweging in de voor en achter zwaai af. Tussen de voor en achter zwaai maak ik altijd een 2 pas ritme waardoor ik de zwaai nog meer vergroot. Mijn zwaaibewegingen zien er netjes uit, mijn benen zijn bij elkaar aan het einde van de zwaaibewegingen. 

Uitvoering van de elementen

Ik heb gekozen voor gemakkelijke elementen die ik uitvoer en qua timing, het tempo en de richting nog kan verbeteren. 

Ik heb gekozen voor gemakkelijke elementen die ik goed uitvoer qua timing, het tempo en de richting. 

Ik heb geen complexe elementen die veranderingen van de uitgangshouding van mij te gevolg hebben.

De gemakkelijkste elementen uit mijn zwaaiserie voer ik goed uit waarbij de timing, het tempo en de richting van de beweging precies op het juiste moment zijn.

De elementen die complexer zijn door verandering van de uitgangshouding van de zwaai gaan niet altijd op het juiste moment qua timing, het tempo en de richting.

Alle elementen die ik in mijn zwaaiserie laat zien zijn dusdanig uitgevoerd dat de timing, het tempo en de richting van de beweging precies op het juiste moment zijn.

Combineren van elementen

Mijn zwaaiserie bevat eenvoudige elementen die een verandering van zwaairichting veroorzaken. Ik heb deze veranderingen onder controle en kan na elk element doorgaan met zwaaien.

Mijn zwaaiserie bevat eenvoudige en complexe elementen die een verandering van zwaairichting en uitgangshouding veroorzaken. Ik heb deze veranderingen nog niet altijd onder controle, de zwaaibewegingen vertragen vooral na complexe elementen.

Mijn zwaaiserie bevat eenvoudige en complexe elementen die een verandering van zwaairichting en uitgangshouding veroorzaken. Ik heb deze veranderingen onder controle en kan na elk element doorgaan met zwaaien.

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.