Lichamelijke opvoeding (LO)

Omschrijving proces gebruik Sportfolio App 

  Level 1
Level 2
Level 3
Level 4
Level 5
Proces docent

Keuze gemaakt om de Sportfolio App (digitaal portfolio) te integreren in je les bewegingsonderwijs.

Je maakt kennis met de Sportfolio App. Je bent voor de eerste keer ingelogd met je klas en bent nog zoekende naar de juiste organisatie vormen. Je bent bezig met het structureren van devices (telefoon/ipad) in de les en ervaart gaandeweg of je leerlingen de verantwoordelijkheid aan kunnen.

Je begrijpt goed hoe de Sportfolio App werkt en de daarbij horende docentenomgeving. Je weet welke organisatievormen in de praktijk al aardig werken en welke minder. Je bent nu zoekende naar de wijze waarop je omgaat met de data die je verzamelt.

Je begrijpt precies hoe de Sportfolio App werkt. Je hebt een prettige modus gevonden hoe je omgaat met de data van je leerlingen. Je bent nu aan het uitzoeken hoe je de begeleiding van je leerlingen kan optimaliseren. 

Je fungeert nu volledig als coach. Je faciliteert enkel nog in het proces van je leerlingen.

Proces leerling

De leerling gaat op een andere manier de les bewegingsonderwijs beleven.

De leerling is voor de eerste keer ingelogd en gaat aan de slag met de Sportfolio App. Een groot gedeelte van de leerlingen gaat aan de slag. Enkele leerlingen maken nog verkeerde video's of slaan een stap te vroeg op. 

De leerling begrijpt hoe de Sportfolio App werkt en voert de opdrachten uit na uitleg van de docent.

Een gedeelte van de leerlingen begrijpt en ervaart de meerwaarde van een persoonlijk digitaal portfolio en zijn serieus bezig met het invullen van de Sportfolio App. Enkele leerlingen nemen hierin zelf al initiatieven. 

Een groot gedeelte van de leerlingen is eigenaar over het eigen portfolio. De data wordt eerlijk en serieus ingevuld en de leerling ervaart dat hij zichzelf ontwikkeld.

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.