Lichamelijke opvoeding (LO)

Wendsprong 

  Level 1
Level 2
Level 3
Level 4
Level 5
Coach
Techniek

De wendsprong gaat nog in 2 fases. inspringen, tussendoor landen op de kast, en daarna van de kast af springen. De insprong is nog dicht bij de trampoline en de leerling komt er daardoor niet hoog uit. Handen worden direct neergezet op de kast

De wendsprong gaat al wel in 1 keer over de kast, benen blijven daarbij nog wel laag en heupen zitten nog niet boven de handen, oftewel het steunvlak. de insprong is nog dicht bij de trampoline waardoor de leerling er niet hoog uit komt. Handen worden direct neergezet op de kast

De wendsprong gaat in 1 keer over de kast. Hierbij zijn de heupen boven de handen, oftewel het steunvlak, de benen zijn nog krom. de insprong is al verder van de trampoline af waardoor de leerling er al hoger uit komen. Handen zweven eerst nog een stukje boven de kast uit voordat ze neergezet worden. 

Wendsprong gaat in 1 keer over de kast. Hierbij zijn de heupen boven de handen, oftewel het steunvlak, de benen zijn gestrekt. Insprong is ver weg van de trampoline waardoor de leerling er hoog uit komt. Handen zweven aanzienlijk lang boven de kast voordat ze worden neergezet. 

Wendsprong gaat in 1 keer over de kast. Hierbij zijn de heupen boven de handen, oftewel het steunvlak, de benen zijn gestrekt. Insprong is ver weg van de trampoline waardoor de leerling er hoog uit komt. Handen zweven aanzienlijk lang nog boven de kast, en de handen worden ook weer afgezet voordat de leerling land. 

Je bent een expert in bewegen en helpt anderen om beter te worden


Deze rubric is ontwikkeld op basis van de rubric Turnen

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.