Duits

3. Klasse Präsentation einer deutschen/österreichischen/schweizerischen Stadt 

  A1 A1+ A2 A2+
Presenteren

Kan zichzelf beschrijven (bv. naam, leeftijd, familie), met behulp van eenvoudige woorden en uitdrukkingen, mits hij/zij zich vooraf kan voorbereiden.

Kan eenvoudige aspecten van zijn/haar dagelijks leven beschrijven in een reeks eenvoudige zinnen, met behulp van eenvoudige woorden en basiszinnen, mits hij/zij zich vooraf kan voorbereiden.

Kan een korte ingestudeerde presentatie geven over een onderwerp dat betrekking heeft op zijn of haar dagelijks leven.

Kan een voorbeeld geven van iets in een zeer eenvoudige tekst met behulp van 'zoals' of 'bijvoorbeeld'.

Kan een korte, gerepeteerde presentatie geven over een onderwerp dat relevant is voor zijn/haar dagelijks leven, en kort redenen en uitleg geven voor meningen, plannen en acties.

 Kan de meest voorkomende verbindingswoorden gebruiken om eenvoudige zinnen aan elkaar te koppelen om een verhaal te vertellen of iets te beschrijven.

Toelichten (na aanleiding van presentatie)

Kan eenvoudige vragen beantwoorden over zichzelf en de dagelijkse routines, met behulp van korte, formules en door gebruik te maken van gebaren om de informatie te versterken.

Kan eenvoudige (meestal gesloten) vragen beantwoorden die een direct verband met de presentatie hebben.

Kan duidelijke vragen naar aanleiding van de presentatie beantwoorden als hij of zij om herhaling kan vragen en als enige hulp bij het formuleren van het antwoord mogelijk is

Kan een beperkt aantal eenvoudige vervolgvragen beantwoorden.

Log in om deze rubric te printen
of binnen jouw account aan te passen.